Nazaj

Kaj je to UX/UI dizajn in zakaj jo potrebuje vaša spletna trgovina?

UX in UI sta okrajšavi za izraza “uporabniška izkušnja” (User Experience) in “uporabniški vtičnik” (User Interface). Če to vemo, lahko sklepamo, kaj pomeni UX / UI dizajn: oblikovanje uporabniških vmesnikov na podlagi uporabniške izkušnje.

Temeljno načelo UX / UI dizajna je, da mora biti priročen v vseh fazah uporabe. Zato mu v zadnjih letih pripisujejo velik pomen pri ustvarjanju vmesnikov: uporabnik ne želi trpeti med uporabo spletnega brskalnika ali spletne trgovine, zato mora le-ta biti enostavna. Postopek uporabe mora vzbujati pozitivna čustva in ne napetosti.

Razlogi za prijubljenost UX / UI dizajna

Zaradi vse večje konkurence na spletu se zapleta bitka za kupce med spletnimi in tradicionalnimi trgovinami. Ni več dovolj, da na spletno trgovino naložite katalog izdelkov, vlagate v SEO promocijo in čakate na dobre rezultate. Spletnega kupca je treba skrbno in previdno pospremiti z izbranimi izdelki na blagajno, pri čemer je treba odstraniti vse ovire na poti, da se ne bo spotaknil na nobenem koraku in odšel. V idealnem primeru bi morali dati kupcu nekaj nasvetov o izbiri izdelka, tako da bo namesto enega v košarici pet izdelkov, in da bo namesto poceni izdelka kupec raje izbral izdelke višje cenovne kategorije.

Glavni razlog, zakaj vsaka spletna trgovina potrebuje UX / UI dizajn, je sposobnost povečanja prodaje.

Kako doseči boljše rezultate s pomočjo UX / UI dizajnom?

Prvič, oblikovanje spletnega mesta zaupajte strokovnjakom. Ne delajte vsega po svojem okusu, ki se morda ne ujema z mnenjem večine.

Drugič, preizkusite vse teorije. Barve, pisave, vzpodbuda h kliku (CTA) — šele po preizkusu vseh lahko razumete, katere možnosti so najučinkovitejše.

Tretjič, ne poskušajte uporabiti vseh «trikov» na spletnem mestu in poleg tega ne ponavljajte za svojimi tekmeci. To bo odgnalo kupce. Razvijte svoj slog.

Z izbiro aplikacije Pokupo za izdelavo vaše spletne trgovine stavite na zelo razumljiv dizajn, hitro nalaganje in kakovostno izdelavo. Vse, kar morate storiti, je dodati dobre slike in podroben opis vsakega izdelka. Plačljivi naročnini Optima in Pro vsebujeta tudi storitve oblikovanja spletne strani po vaših željah.

Začnite s spletno prodajo brez naročnine

Ali so vam dane informacije koristile?

Katera tema vas najbolj zanima? Napišite nam Naslednjič bomo pripravili članek na to temo.

Avatar
Prodaja, odnosi z javnostjo.
Nazaj

Prav tako vas bo zanimalo