Nazaj

Kaj je to UX/UI dizajn in zakaj jo potrebuje vaša spletna trgovina?

UX in UI sta okrajšavi za izraza “uporabniška izkušnja” (User Experience) in “uporabniški vtičnik” (User Interface). Če vemo to lahko sklepamo kaj pomeni UX / UI dizajn: oblikovanje uporabniških vmesnikov na podlagi uporabniške izkušnje. 

Temeljno načelo UX / UI dizajna je, da mora biti vse priročno v vseh fazah uporabe. Zato mu v zadnjih letih pripisujejo velik pomen pri ustvarjanju vmesnikov: uporabnik ne želi trpeti med uporabno spletnega brskalnika ali spletne trgovine, saj mora ta biti enostavna.Postopek uporabe mora vzbujati pozitivna čustva in ne napetosti.

Razlogi za prijubljenost UX / UI dizajna

Bitko za nakupovalce med spletnimi in tradicionalnimi trgovinami sedaj zapleta vse večja konkurenca na internetu. Ni več dovolj, da na spletno trgovino naložite katalog izdelkov, vlagate v SEO promocijo in čakate na dobre rezultate. Kupec mora biti na spletni strani skrbno in previdno pospremljen skupaj z izbranimi izdelki na blagajno, pri čemer je treba odstraniti vse ovire na poti, da se ne bo spotaknil na nobenem koraku in odšel. V idealnem primeru bi morali dati kupcu nekaj nasvetov o izbiri izdelka, tako da bo namesto enega v košarici pet izdelkov, in namesto poceni izdelka pa kupec raje izbral izdelke višje cenovne kategorije.

Glavni razlog, zakaj vsaka spletna trgovina potrebuje UX / UI dizajn, je sposobnost povečanja prodaje. 

Kako doseči boljše rezultate s pomočjo UX / UI dizajnom?

Prvič, oblikovanje spletnega mesta zaupajte strokovnjakom. Ne delajte vsega po svojem okusu ,ki se morda ne ujema z mnenjem večine.

Drugič, preizkusite vse teorije. Barve, pisave, vzpodbuda h kliku (CTA) — šele po preizkusu vseh lahko razumete, katere opcije so najučinkovitejše. 

Tretjič, ne poskušajte uporabiti vseh «trikov» na spletnem mestu in poleg tega ne ponavljajte za svojimi tekmeci. To bo odgnalo kupce. Razvijte svoj slog. 

Z izbiro aplikacije Pokupo za izdelavo vaše spletne trgovine stavite zelo razumljiv dizajn, hitro nalaganje in kakovostno izdelavo. Vse, kar morate storiti, je dodati dobre slike in podroben opis vsakega izdelka. Plačljivi naročnini Optima in Pro vsebujeta tudi storitve oblikovanja spletne strani po vaših željah.

Začnite s spletno prodajo brez naročnine

Nazaj

Prav tako vas bo zanimalo

Naročite predstavitev POKUPO!